2015年2月14日 星期六

Dry爆天氣唔再怕♡多謝Bevy C.水潤肌系列

冬天天氣除咗之外就係乾燥,特別係冇拖拍嘅小妹就更加dry到爆T_T!!!

好彩小妹有機會體驗到來自台灣嘅BEVY C.嘅水潤肌系列產品,之後睇女人我最大見到介紹已經好想試啦!

當然因為依個系列產品拎到2014女人我最大美妝大賞最佳化妝水賞同美妝大賞最佳網路人氣賞就更令小妹想試啦!

 之前都聽聞過朋友話BEVY C.產品好好用,由其係水潤肌保濕系列產品好保濕同滋潤,一於我小妹引證下\^o^/ ~

要為皮膚保水?!面膜當然係其中一種不可多得嘅產品啦!以下隆重為大家介紹BEVY C.水潤肌保濕水導膜!!!小妹好鍾意嗰珍珠色packing呀!


Packing上面有清楚嘅使用說明同功效,仲係中英對照,好貼心呀!由於小妹好多時都會大頭蝦用錯方法or時間,清清楚楚嘅說明,小妹好buy!!!


一睇說明之下知道原來依個mask除咗可以作為平日修護、潤澤、保水、鎖水嘅保濕面膜外,仲可以當急救面膜添!!!啱曬近排大忙嘅小妹係新年前做個保濕大急救!


打開包裝就見到由珍珠紙包住嘅日本和紙布面膜,小妹都係第一次接觸和紙布,感覺好Soft,好舒服呀~~


敷在面上時已經覺得面膜個Size好Fit, 就算小妹係面大一族,都可以完成Cover到全面。

而且好貼面,輕輕一推將D氣泡推出後面膜就可以完成貼服面上,而且唔會因為大動作而走位,小妹平日坐係度敷面膜好怕D面膜會走位,但BEVY C. 面膜就無依個問題,大愛!


敷完之後感覺皮膚好水潤,好似為肌膚泵咗好多水入去,肌膚脹卜卜,好彈手(小妹當然唔會彈自己塊面咁傻啦!),但最好係唔會有一種笠痴痴感覺,小妹真係好怕笠痴痴嘅~

而且膚色同毛孔粗大都有少少改善,始終因為皮膚多咗水,所以光澤度都明顯高咗,好似打咗一層光油,而且D毛孔明顯比敷之前細咗不少,小妹最愛就係依個Feel啦!


其實Packing入面都仲有不少精華,上面右上角都係係包裝內嘅精華,個份量都夠塗上頸同手!Yeah,小妹隻手都可以飲飽到水啦~

小妹另外覺得依個Mask好用之處係佢個水潤感覺好long lasting,真係好似為肌膚底層注水,小妹敷完面膜第二日朝早都仲Feel到好多水潤彈滑~

要為肌膚Keep住保水又點可以少得後續護膚品呀!登登登登...水潤肌系列產品,當中產品包括水潤肌保濕化妝水,水潤肌保濕精華液同水潤肌保濕霜~


WOW,依3件產品來頭都唔少呀!分別都得到女人我最大2014美妝大獎中的產品分類最佳獎項,而當中的化妝水更加獲得網絡人氣獎...咁受大家歡迎嘅產品,小妹好心急想試呀!


首先為大家介紹下枝BEVY C. 水潤肌保濕化妝水先啦!原來可以解決乾燥肌膚之外,仲可以解決到暗沉、粗糙等困擾,依D正正係小妹面對最大嘅問題!

BEVY C. 水潤肌保濕化妝水含有乾燥修護型8種胺基酸同玻尿酸鈉,可以加強保水修護,如果配化妝棉用可以進行濕敷。但小妹都未至於以濕敷方式用,所以小妹決定用以下方法...


小妹就係用咗輕輕拍打按摩方法將化妝水拍打入皮膚,因為化妝水唔算太水狀,所以可以慢慢拍打,而且拍打時都唔會整到周圍都有,小妹幾鍾意,Nice!

用後小妹覺得肌膚好似有似水膜包住,D水Keep住係皮膚入面,好Q彈呀!最好就係化妝之前用,因為小妹皮膚比較易出油,所以妝前用令個妝都可以Keep到耐D仲會貼服D,唔會咁易溶妝~~

塗完化妝水當然唔少得精華啦!為大家介紹就係獲得最佳精華液獎嘅BEVY C.水潤肌保濕精華~~同樣地含有乾燥修護型8種胺基酸,可以提升皮膚保濕力,令皮膚恢復水潤細緻。

小妹最愛係無添加酒精同人工色素,因為小妹有時都會因為產品含有酒精而敏感泛紅。


小妹好鍾意個泵嘅Design呀!一般精華都要扭開瓶再擠or倒出,小妹覺得有小小麻煩,一來係難控制份量,而且好多時都怕扭唔唔實個蓋。但泵就可是以免去好多麻煩,好方便就可以擠到合適份量or建議份量,而且又唔怕打開蓋入咗細菌...

因為小妹係混合乾燥肌膚,所以按壓兩下個份量會比較適合。原來係美容液質地,所以係油性皮膚上用都唔會油膩。

可能因為成分含有微米分子淬取技術,令保濕修護活性成分更加親膚、更容易被肌膚吸收。小妹用後覺得一塗上面就好快可以推開,而且被吸收(當然可能有機會係小妹肌膚真係太乾,所以好快就吸收曬啦! )

因為精華只係晚間用,用完後第2朝早起身個感覺都好水潤,係小妹大愛嘅地方。因為小妹都用咗差不多2星期,發現平日起身嘅乾紋好似少咗,而且皮膚都仲係好有光澤~

最後一步就係塗面霜,BEVY C. 水潤肌保濕霜同樣獲得最佳面霜獎,實力都係有保証的~


Picking入面仲有個膠勺,咁就唔怕會整污糟成瓶面霜啦!面霜針對亞洲女性乾燥肌膚而設,可以改善暗沉、乾荒、粗糙等問題,當然又係小妹最大嘅肌膚煩惱啦!


小妹用膠勺拎咗D面霜,然後都係用輕輕按摩嘅方法將面霜塗均,小妹仲會特別用擦熱掌心,令D面霜更加易入到皮膚。塗上後唔會有好Heavy個感覺,唔油膩同笠痴痴,唔錯唔錯~

依個面霜仲可以係秋冬妝前使用,令肌膚深度滋潤鎖水。小妹都試過依個方法,效果不錯。個妝都可以Keep到一整日,唔會因為出油溶妝,而且上妝時份外貼服~~

化完一日妝,不必都會令皮膚乾咗同暗啞,當晚用厚少少塗上面,加上按摩就令肌膚好快補充到水份,回復到透亮水潤光澤。

講咗咁多次話第2朝早起身個感覺好水潤,當然要俾大家睇下個成效,黃衫係未用之前,橙色係用後!(原諒小妹每一朝起身時都會面腫腫,希望大家唔好介意)


用咗約2星期後嘅朝早,面部D皮膚都算好水潤,而且都幾Q彈,面上暗啞問題都可以改善到!小妹相信Keep住用應該效果更明顯!


依家香港都有BEVY C.產品買啦!想買到可以到LOG-ON 13間門市or BGO美集合美妝網買到!

水潤肌保濕系列產品套裝價HKD820(水潤肌保濕化妝水 130ml HKD 220, 水潤肌保濕精華液 30ml HKD 320, 水潤肌保濕霜 30ml HKD 280),水潤肌保濕水導膜 3片裝 HKD120。

想知多D BEVY C. 產品,可以Click入佢地Facebook: https://www.facebook.com/BEVYC.HongKong


文章介紹為個人喜好及用後心得,不同人士各有喜好,體質亦各有不同~

是次產品由BEVY C. 提供

小妹仲有其他Blog同FB Page,歡迎大家去睇~