2016年8月31日 星期三

No Problem!!! 挑戰0損傷髮質

夏天到又係游水旺季,但每次游水後頭髮都會變得又乾又開叉,小妹每次都覺得好煩!


剛好遇上挑戰0損傷髮質洗護產品,當然要會一會佢啦!


小妹講緊就係Dove Nutritive Solutions深層護髮系列呀!

全新Dove Nutritive Solutions系列添加6倍髮絲纖維修護因子,有助立即修護髮絲損傷,強化受損髮絲,而且系列中不同產品蘊含不同成分,可以針對不同髮質添~

小妹今次就要體驗深層修護系列,系列中含角蛋白修護因子,可以立即修護秀髮表面受損。而且可以深入滲透髮芯、持續補充流失的養分。


首先介紹就係深層修護洗髮乳,用法好簡單輕輕於濕髮上按摩並洗淨就可以。


輕輕一泵就能泵出白白的洗髮乳,散發出淡淡清香味!


加水後輕輕揉搓,就可以產生不少泡泡~


系列中另一產品就係深層修護潤髮乳,洗髮後在髮尾及髮中間塗抹,然後沖洗即可。


輕輕一泵同樣泵出白白的潤髮乳,散發出淡淡清香味~

事不宜遲一於體驗。


使用前頭髮都有少少開叉情況出現,而且很多時候都打結。


由於小妹頭髮較長,所以用了兩泵份量,輕輕按摩就有很多泡泡清潔頭髮!


洗淨泡泡後,頭髮明顯變得順滑,而且一點打結感覺都沒有。

用梳就可以輕易將濕頭髮梳開!


潤髮乳在髮尾塗上就更見頭髮順滑,而且輕易沖水就能沖淨潤髮乳!


頭髮沖水後,明顯比平日更順滑,而且不用闊齒梳都不怕打結。


對比下使用後,頭髮明顯順滑很多,而且更有光澤!


使用三星期後,頭髮梳起來時更覺順滑,而開叉情況改善了,不再出現乾旱。

就算小妹每次游水後,頭髮都一點不乾不打結!


想了解更多Dove產品可以Click入 Dove Facebook 

文章介紹為個人喜好及用後心得,不同人士各有喜好,體質亦各有不同~
是次產品成分及資料theZtyle.com提供,希望大家會鍾意小妹分享。

小妹仲有其他Blog,FB Page及IG,歡迎大家去睇~