2014年3月4日 星期二

天然的2月Glamabox

每次收到Glamabox既每月盒子都會覺得好Surprise,因為每個月都會有不同驚喜,今個2月就有天然產品為我帶黎我無限驚喜。

除此之外,仲有甜甜既朱古力為充滿情濃氣氛既2月再添一份愛!
事不宜遲,等我同大家分享今個2月既天然驚喜啦!!!


你哋睇,只係一個小小既盒子已經有6個不一樣品牌,9件產品。收到時真係好覺得好滿足呀!!!

喜歡敷Mask既小妹我又點會唔即刻試下Annie's Way既Jelly Mask呢!

我收到既係薰衣草舒緩睡眠果凍面膜,薰衣草有舒緩同安撫的功效,對於成日訓得麻麻地既我真係好啱用呀!敷完之後可以令肌膚回復水嫩光澤狀態,真係好好用呀!

P.S: Annie's Way 果凍面膜仲可以放係雪櫃,當敷既時候拎出黎就可以有涼陣陣面膜。

試完依款薰衣草舒緩睡眠果凍面膜,真係好想試埋其他不同系列呀!因為夏天就到,放工敷番個涼陣陣既果凍面膜一定會好Relax,成日既倦意好快就會消失!!!


2月盒子點只得一款Mask咁少呀! 仲有來自美國有機品牌Michael Todd 南瓜面膜~~




南瓜面膜採用營養豐富的南瓜和甘醇酸,除咗滋潤同緊緻肌膚之外,仲可以令肌膚重現光澤同彈性,有助改善細紋和皺紋。

未打開之前已經覺得好有信心保證,因為有一層鋁紙將開口位封好,到用家手中先開封,確保衛生,打開之後已經有濃濃既南瓜味湧湧出黎,就好似有個南瓜係前面咁,好天然呀!


Michael Todd除咗有南瓜面膜之外,仲有100%有機卸妝棉,卸妝棉含有黃瓜,混合洋甘菊,金盞花,椰子和蘆薈成分,卸妝的同時仲為我帶黎清新感覺。


其實一向都有用開卸妝棉既小妹我,有時都會好煩惱,因為平日就算封好個袋口,卸妝棉都會好快乾,我再再放入保鮮袋先可以keep得耐d。但Micheal Todd既packing好好,有雙重保護可以令卸妝棉唔易乾。

而對於成日化完妝夜晚好懶卸妝既我卸妝棉真係一個好幫手,因為可以將大部份化妝品卸除,之後好易就可卸去所有化妝品。
P.S: 使用卸妝棉時可以先按在面上(不用用力在面上擦),待成分同化妝品混合,令化妝品容易帶走。

今個盒子卸妝都有2件產品,另一件就係D'ORIENT ACQUA 系列卸妝潔面啫哩~


卸妝潔面啫哩利用特別的抗老配方讓肌膚一邊潔淨一邊注入水份,而且可乾濕兩用,使用在眼部及唇部都沒有問題。

以下就有個小體驗利用4款不同的化妝品(順序眼線液、眉筆、唇膏及唇彩)去証明可以卸去眼部及唇部的化妝品都冇問題。

圖3可以睇到化妝品同卸妝潔面啫哩溶和一地變成黏液,只要用紙巾一抹就可以輕易卸妝。
而圖4經清水一洗,皮膚比化妝前仲要白同滑。

卸妝同時護膚同步進行!我依個小懶鬼又可以Save多d時間啦!

卸完妝點可以少得要潤膚呢!!! 今次Glamabox都好take care到不同需要,特別有2款不同的面霜,分別係 Janue小黃瓜清爽水潤霜



同 Janue恒潤駐顏牛奶霜 ~~


兩款面霜都好滋潤,就首先睇下 Janue小黃瓜清爽水潤霜~



使用前皮膚的粗糙度係負3(好upset ar!!!)但你睇用完之後粗糙度瞬間就升至正5,真係好體驗到加上膠原蛋白既小黃瓜清爽水潤霜,令幼紋ByeBye的效果。

另外,Janue恒潤駐顏牛奶霜,含有豐富滋潤的鮮奶成份,讓肌膚瞬間高效吸收,使肌膚嫩白富有彈性。打開時散發出陣陣牛奶香氣,令我即刻想飲番杯牛奶!



效果証明搽完恒潤駐顏牛奶霜為肌膚注入水分,未搽之前水份都只係0度,但搽完水份立即提升至5度。好快就有彈彈既肌膚。

2月盒子亦都有Maxfactor既幻彩明亮睫毛膏,睫毛膏的基礎上添加4倍微閃幻彩粒子,營造出細緻的閃亮效果;再加上寶石色調的彩珠,可透過光學的反射,令雙眼的自然色彩更加突出,綻放更亮麗的閃爍神采。

 
而Max Factor的 iFX回彈式刷頭,能完全覆蓋每根睫毛,達至每根分明的效果,雖然睫毛膏質地比較乾身,但正因如此可以每根睫毛更分明,唔會令睫毛打結。


最後當然唔可以少得為我帶來一點甜既飛瑞爾鳥結杏仁牛奶朱古力。

以瑞士優質牛奶配合鳥結杏仁粒的香脆,烘培出獨特的瑞士風味,為2月濃情添上一份美。

想知道多d有關Glamabox既資料可以kick入佢地個webpage : http://www.glamabox.com/hk/tc/
文章介紹為個人喜好及用後心得,不同人士喜好及膚質各有不同。