2014年8月27日 星期三

放心舉手吧!

小妹從小到大都好鐘意問問題,但就好怕舉手,主要原因除左因為underarm有毛毛之外,而且仲因為underarm膚色又黑又黃,一舉手就好怕羞。但好彩小妹有幸接觸到顏卓靈代言的脫毛品牌《cleen》既脫毛療程,就等小妹睇下《cleen》點幫到小妹啦!
image002
小妹Book左星期六一早既脫毛療程,前一日已經收到中心貼心既提醒,令大頭蝦既小妹好感動呀!到達位於銅鑼灣金朝陽中心既cleen分店,一入到去已經好舒服,服務員好細心既問我既需要,填緊個人資料同細閱相關指引及條款時仲為我準備飲品添!

填好個人資料之後,好快就已經有治療師帶同小妹去consultation了解小妹日常脫毛習慣,而且仲為小妹清清楚楚解釋整個療程,治療師仲一一解答平日問題多多既小妹所有問題添!真係要大讚治療師既專業同耐性!

小妹一向關心就係underarm毛毛問題,之前試過用不同既DIY脫毛方法,例如:脫毛膏同剃刀,雖然係即刻可以無毛毛,但DIY得越密underarm就越變得瘀瘀黑黑。後來治療師為小妹細心介紹品牌新代言人「毛毛博士」,小妹就知道之前既DIY原係係有幾錯啦!
image003
毛毛博士試盡天下的DIY脫毛方法希望令我們更容易理解相關的壞處~~

剃毛刀~
會好容易刮傷,幸好小妹每次都好小心,幸好未試過刮傷。不過原來用剃毛刀會刺激細胞增生角質,到最後會令膚色暗沉及粗糙起來,小妹underarm膚色暗沉都係因為依個原因。
image004
蜜蠟~
撕扯不當的話,毛髮斷留在毛囊,仲會引起皮膚發炎,甚至會範紅仲會生暗瘡,聽到都驚呀!
image005
拔毛鉗~
逐條逐條毛髮拔走,原來會令毛孔越來越粗以及毛髮倒生
甚至在同一個毛囊長出不止一條的毛髮~
image006
所以endup DIY的脫毛方法是行不通的!

而「cleen光學淨滑脫毛中心」就係新一代歐盟認可700-950nm〖光學淨滑〗的脫毛技術,原理係以較短波段的光源集中深入毛囊,針對黑色素,有效清除毛髮。

依個革新技術較一般光學的光源聚合,大大減少療程次數,只需約12次左右(因人而異),皮膚便能更顯光潔、淨滑!

治療師講解完就帶小妹去到治療室,到達後治療師就細心為小妹了解毛髮生長狀況,原來因為療程前冇處理過毛髮,所以開始有長毛毛,但治療師話我都未算出現毛囊生長多於一條毛髮,但遺憾就係有膚色暗沉問題。

進一步了解完,治療師就開始同小妹進行療程啦!

治療師細心幫小妹用用完即棄既剃刀解決左長長既毛毛,剃完就見令小妹黑黑瘀瘀更明顯了!
image007
左手After剃毛後

由於小妹underarm毛毛問題唔係好嚴重,主要都係膚色暗沉問題,所以治療師叫我感覺下治療前underarm既膚質,第一感覺到原來肌膚都幾粗糙。

感受完就開始療程,儀器不停上下上下咁移動,過程中暖暖地,問心都幾舒服,一點也不痛!但當然都有少少痕癢感覺啦!!過程中治療師不停都有問小妹感覺,好貼心呀!
image008
左手After療程完成療程後,治療師同小妹一同檢查成效。
小妹目察都見到膚色有改善,冇治療前咁黑黑瘀瘀,而手感都滑左好多,完成後真係帶到俾小妹肌膚淨滑感覺~

完成左手後都少得右手呀!
image009
Before療程
image010
After療程                

細心既治療師仲係療程後為小妹塗上保濕產品,仲細心提醒小妹護理既SKILL

今次既療程不單止唔痛,而且仲有幾個驚喜帶到俾小妹添!1當然係就小妹解決到毛毛煩惱啦!2就係可以為小妹解決underarm膚色問題令小妹可以放心着背心都唔會黑黑瘀瘀!最後仲可以了解埋各種脫毛方法既利弊,小妹今次療程就係獲益不少呀!

想了解多D cleen光學淨滑脫毛可以Click入佢地網頁同FB或者打去免費咨詢熱線
網頁:http://www.cleen.com.hk
Facebookhttps://www.facebook.com/cleenhk
免費咨詢熱線: 3511 7488 
當然都可以睇下佢地代言人顏卓靈既最新廣告啦! cleen x 顏卓靈的pure世界
小妹既朋友可以CLICK入 http://bit.ly/LBLGA0814D免費有光學腋下脫毛療程3次連毛髮分析 (總值HK$3,150)