2016年2月7日 星期日

每月驚喜為你送|Glamabox 12月盒子

小妹都有一陣子時間無分享過美妝盒子,都怪自己太懶惰啦!

今次就決定同大家分享Glamabox 12月盒子,每次都非常豐富,冇令小妹失望過~


Glamabox 12月盒子入面有7個不同品牌...又可以慢慢試唔同野啦!



第一個品牌就係黑咪近日成介紹嘅Timeless Secret...

Cleanser, Serum & Moisturizer 



Cleanser獲獎無數,是多功能深層潔面乳霜能深層潔淨、排毒素、調節膚色及收緊肌膚。
小妹覺得感覺好舒服,而且泡泡自己生成好得意。用後面上唔會乾繃繃,但又好乾淨,感覺不錯!




Serum多重活性青春精華素採用突破性且高效能抗老化精華,融合了普洱茶全部有益於肌膚的成份,強大的縮氨基合物幫助提高細胞活躍度,能直接滲透真皮層讓細胞容易吸收,臨床實驗証實可令肌膚美白、淡化色素、祛班、減淡毛细血管、淡紋及皺紋有顯著功效。

質地輕盈易推,而且皮膚能迅速吸收。



Moisturizer 是清爽感覺的保濕防皺乳霜。提取普洱茶全部有益成分,融合65種活性因子能在相互作用下使肌膚保持年輕。

用後感覺清爽不膩笠。



第二個品牌係韓國Ysyoo 蝸牛液細胞修復面膜~

蝸牛液細胞修復面膜蘊含豐富膠原蛋白及維他命之蝸牛黏液精華,能讓肌膚得到深層滋潤及長效保濕,並為真皮層補充多醣,形成水嫩有彈性的保濕膜,刺激骨膠原生長,促進皮膚更生。



面膜分兩層令面膜更貼面上輪廓,敷完後面上明顯水潤不少。



第三個品牌係韓國Royal Skin。


小妹最喜歡Hot Body Fit Slim Patch...因為好暖笠笠,冬天可以一邊瘦身一



第四個品牌係來自捷克嘅Dermacol。

小妹試上塑身緊緻美體乳,滋潤同柔軟肌膚嘅功效就馬上可以見到,都算上不錯。而味道亦算Nice。

緊緻提升胸部按摩乳,味道同塑身緊緻美體乳差不多。小妹之前回購咗一枝,胸部都有少少Push-up!



第五個品牌係Jane Iredale 同 Living Nature~

Jane Iredale熣燦滋潤豐唇蜜(Forever Peach)採用創新設計以氨基酸刺激唇部的酸鹼值而變出屬於自己的桃紅色系。

Living Nature深層清潔面膜是100% 天然驗証,取自紐西蘭純淨的古火山洞及埃洛石凝土,有效地作深層清潔,清除皮膚上的毒素及去除死皮。



小妹最喜歡佢枝唇蜜,又可搽唇又可以做胭脂。


胭脂上面顏色不錯,小妹真係好Like!



第六個品牌係JHB

小妹覺等潔淨能力不錯,而且用後面上沒有繃繃緊感覺,算不錯!



最後到香港品牌Joseristine

小妹好喜歡Shower Gel個味,好Refresh,朝早用佢沖涼成個人醒曬!


想知更多Glamabox資料可以Click入--> Glamaclub Website / Glamaclub Facebook
文章介紹為個人喜好及用後心得,不同人士各有喜好,體質亦各有不同~
是次產品由Glamaclub提供,文中產品成分由品牌提供。



希望大家鍾意小妹分享,小妹仲有其他Blog,FB PageIG,歡迎大家去睇~