2015年1月20日 星期二

水潤嫩肌@LISSE

小妹一向都係D肌膚比較缺水的一群,由其係秋冬天氣乾燥,小妹更要四出尋找速效保濕方案,希望皮膚可以潤澤光滑,好彩小妹都搵到肌膚補水嘅Mr. Right!!
登登登登⋯就係B5保濕精華!而小妹一向都好信賴B5保濕精華,因為好多時B5 Gel都可以滲透肌膚底層,強化表皮的保濕功能與防禦能力,增加皮膚鎖水能力。但無奈係用手擦個效果都唔及有儀器幫助。
而小妹剛剛上位處中環LISSE就竟然見到有個療程係專門將B5保濕精華滲透去肌膚底層,小妹又點可以錯過呢?!(小妹唔係第一次去LISSE,之前都有去打過BOTOX,想個可以Click去睇下)
原來依個療程係叫「LiftYoung™冰感水潤嫩肌療程」,療程係透過超聲波冷凍儀器,等D B5保濕精華滲透肌膚底層,強化表皮的保濕功能與防禦能力,並且修復肌膚,有效改善皮膚乾燥、粗糙以及老化所造成的細紋。
其實成個療程功效仲有收細毛孔,整體改善肌膚質素、減淡乾紋、提升皮膚彈性及緊緻度、提高健康細胞皮膚修復速度、令皮膚變得有光澤、平衡油脂分泌及保濕。
小妹當然唔放過可以為肌膚補水嘅機會啦!
未開始療程之後當然要俾大家睇下我肌膚有多缺水當然仲有做完個效果比較下啦!(唔好打小妹呀!因為旅行完肌膚真係好乾,而且曬完幾日都出左好多粒粒同暗瘡)
好啦!就一於睇下成個療程係點樣為小妹肌膚打打氣,Sorry應該係泵泵水至真~
66159_275830352528855_1960832708_n
第一步美容師幫小妹搽好面上污垢之後就已經搽上SKIN TECHNICA嘅Moisture B5 MOIST+...
依個Moisture B5 MOIST+蘊含透明質酸優良水潤配方,由不同大小的透明質酸分子組成。先以較小粒子注入真皮層,承托細胞組織架構,刺激膠原增生並防止水份流失,豐滿肌膚底層,有效提升抗氧功能。而較大粒子的透明質酸能於表皮層吸收空氣中之水份,即時令皮膚濕潤度上升!同時平衡肌膚狀態,煥發肌膚亮澤,令肌膚更見健康,適合任何肌膚使用。

Fotor0120230726
搽咗D Moisture B5 MOIST+然後就用超聲波冷凍儀器慢慢係面上碌下碌下~
小妹第一刻感覺就係冰冰涼涼,好舒服呀!當然美容師有好細心問小妹會唔會太凍,因為不竟冬天俾D冰冰凍嘅Gel係面上碌下碌下都會有小小「赤」。但反而小妹太愛!相信夏天應該會更舒服呀!
DSC_0679
大約碌咗15-20分鐘之後面上大部份B5 Gel都被肌膚吸收咗啦!小編舒服到差D瞓着添!
期間小妹都八卦問美容師依個療程係唔係個個都適合,原來適合各種肌膚,包括敏感性肌膚或接受醫學療程後的肌膚,因為可以促進皮膚抵抗力與修復能力,鎖緊肌膚內的水分,令肌膚健康水潤。
但係要留意如係面上有好多暗瘡的話就唔建議,建議先處理好暗瘡發炎問題先補水會比較好D~~
你哋睇小妹肌膚真係好似唔同咗D!面上唔再乾繃繃,而且好似有番D彈性同光澤啦!
Fotor0120232444
當然未夠啦!仲要敷多個補水Mask先至完成成個療程啦!
DSC_0688
WOW!個Mask D精華多到不得了呀!敷咗大約10分鐘左右就差唔多係療程嘅尾聲啦!
美容師再幫小妹搽埋D Cream就完成成個療程啦!
dsc_0690

小妹完成療程覺得皮膚真係水潤咗,無緊繃繃感覺,而且好似油脂都少咗D!唔錯!
成為個療程大約都係一個鐘左右,秋冬想用個有效方法補水,小妹都幾推薦!

想知多D依個療程同LISSE嘅資料都可以瀏覽佢哋
Website:http://www.lisse.com.hk/zh-hant/index/main/
Facebook:https://www.facebook.com/LisseMedicalSpa

文章介紹為個人喜好發用後心得,不同人士各有喜好,膚質亦各有不同~
是次療程由LISSE Medical Spa提供,文中產品成分及功效轉載自https://www.facebook.com/LisseMedicalSpa
小妹仲有其他Blog同FB Page,歡迎大家去睇~