2015年7月21日 星期二

無時無刻保濕﹒靠Becupidon比可比北極熊保濕噴霧|

長時間身處冷氣地方...缺水就係小妹當下最大問題!時時刻刻都會想為肌膚保濕補水,小妹就會靠保濕噴霧,而手袋中總會有一枝保濕噴霧,為肌膚無間段保濕~


今次小妹就要試下過江龍Becupidon比可比北極熊保濕噴霧,其實早前去台北旅行已經見過,一直都未有機會試到,今次終於可以試下啦!


肌膚補水達人,小妹又要做呀!


雖然未至於係方便裝,可以放係化妝袋日日帶住,但100ml 都唔算大枝,放係公司枱頭一流呀!



加上少女個Moisturizing,令小妹未噴已經Feel到冰冰涼。


產品上面有清楚產品介紹,保濕噴霧不單可以補充肌膚水份保濕,而且清爽,適合不同肌膚人士,仲清清楚楚寫明Alcoohol-free,小妹可以放心用啦!

產品還含有美容功效嘅洋甘菊、蘆薈及薄荷,可以提醒同時舒緩敏感,乾燥同敏感皮膚人士都用到~


而且用法好簡單,只要按下噴頭,就會有保濕水噴出,再輕輕拍打就可以,So Easy!

小妹一於試下個感覺啦!


一噴出就聞到有薄荷味,非常醒神,而且有冰冰涼涼嘅感覺,夏天降溫一流,相信做完運動用應該會好爽呀!

輕輕拍打好快就被皮膚吸收,吸收後唔會黏笠,算上清爽,

而且皮膚好滑,好似一層薄膜包住咁,感覺不錯。


當然要試埋化妝後用啦!

噴完拍打都唔會溶妝,反而更有定妝效果。

冰冰涼感覺都Keep住有,夏天化完妝唔洗再怕焗啦!

My Princess HK 我的公主為Becupidon 比可比 邱比特香港分銷商,此產品由My Princess HK 提供
  
  購買點 : www.myprincessyoyo.com

文章介紹為個人喜好及用後心得,不同人士各有喜好,體質亦各有不同~

是次產品由Becupidon比可比贊助,文中產品成分轉自Becupidon Website ,想知更多產品資料可以Click入 Becupidon Website / Becupidon FB


希望大家會鍾意小妹分享,小妹仲有其他Blog,FB PageIG,歡迎大家去睇~

Blogspot | TheZtyle | Glamablog | BE | iTrial | F&B | Weshare | Elle | Pixnet | Openrice