2015年7月26日 星期日

生活中的一點甜@Pheromone Dessert

小妹近日太忙啦!好多時都冇時間Enjoy Life, 但就算幾忙,小妹都會抽時間為生活帶一點甜


登登登登...就係去食甜品啦!今次小妹就去左旺角PHEROMONE Dessert一試佢哋嘅甜品啦!



餐牌面已經有好多林林總總甜品,小妹未食都已經流曬口水啦!

小妹用朋友就分別點咗3個不同甜品Type,分別係梳乎厘、棉花堡同火焰雪山~

Baileys酒香梳乎厘配雪糕,因為小妹朋友真係好鍾意飲酒!


梳乎厘送上時真係好漲卜卜呀!


梳乎厘入口濃濃酒香,一眾酒控應該會十分喜歡,梳乎厘鬆軟,入口即溶,只可惜小妹真係不太愛好酒,所以成個就由朋友完成!


而朱古力雪糕,朱古力味濃郁,雪糕亦算滑!

總括而言: 酒控不會失望,而雪糕亦能滿足口感!


下一道就是布朗尼棉花堡配雪糕...


WoW...好大個棉花糖呀!差不多大個小妹個頭呀!


望到入面有布朗尼蛋糕、杏仁、朱古力波波&雪糕,今次仲係小妹最愛嘅薄荷雪糕~


一口食曬所有最滿足到味覺享受...布朗尼蛋糕有少少咬口,而朱古力十足!


薄荷雪糕比一般更濃薄荷,只可惜如果再有一點朱古力碎就更好!

朱古力波波十分脆,而炒香嘅杏仁不單脆口,更加係香味十足~

總括而言:一道就滿足要,軟、香、脆、滑...多個口感於一身,So nice!!

Last one就係芒果火焰雪山!


雖然上菜時無火焰,但小妹對佢嘅熱情都係無減退...


雪山頂有蝴蝶酥,再上芒果汁同朱古力,全部都係小妹最愛!


雪山入口溶化,再散出陣陣蛋白味,再配上芒果味沙冰底味清至濃~


文章介紹為個人喜好及用後心得,不同人士各有喜好~
想知更多產品資料可以Click入 Pheromone Dessert Facebook

希望大家會鍾意小妹分享,小妹仲有其他Blog,FB PageIG,歡迎大家去睇~Blogspot | TheZtyle | Glamablog | BE | iTrial | F&B | Weshare | Elle | Pixnet | Openrice