2015年11月17日 星期二

Amigo Spa & Beauty日本岩盤浴專門店尖沙咀旗艦店開幕啦!

一向都係小懶蟲嘅小妹真係好喜歡可以瞓住係度都可以養生嘅活動...

而之前小妹都試過Amigo Spa & Beauty嘅岩盤浴(Review here --> 美顏又唔臭嘅美顏汗-Amigo 岩盤浴),真係一試就愛上!!!

近日得知Amigo Spa & Beauty尖沙咀旗艦店開幕,當然都要去見證一下啦!


開幕禮當日出席嘉賓包括2005年香港小姐冠軍葉翠翠



翠翠當日仲分享希望通過睡岩盤浴促進血液循環,改善虛冷問題,調理身子準備生個靚B。

小妹都好希望可以調理身子,踏出社會生作後缺少休息同運動,令身體變差,希望睡岩盤浴可以幫助下小妹啦!


另外嘉賓仲有性感女星黃榕,原來黃榕好身材嘅秘密武器都係睡岩盤浴。


最後嘉賓仲有新晉歌手Kis,Kis閒時都會去Amigo Spa & Beauty 為身體「叉叉電」,休息足夠就可以用最佳狀態工作!


當日一眾嘉賓同老闆及其他合夥人一齊為Amigo Spa & Beauty剪綵同祝酒!

小妹都祝Amigo Spa & Beauty生意蒸蒸日上~

講咗咁多關於當日開幕禮,當然要介紹一下旗艦店有幾利害啦!


Amigo Spa & Beauty日本岩盤浴專門店-尖沙咀旗艦店提供一站式服務,集美容、纖體、醫美、SPA 為一體嘅星級會所。

店內引入各種不同美容設備,不單可以活膚美肌,而且仲可以有幫助身體排毒、穴按、磨砂、塑身護理等...

旗艦店內4000多呎空間由多間以現代簡約設計為主的獨立房組成。當中包括...


房內有美容纖體儀器嘅療程房間、


內有美容床及浴足桶嘅獨立房、


備有獨立桑拿房的美容房間、


為每位客人在進行美容療程前評估用的Consultation room、


當然最不可不提係佢地嘅岩盤浴房間啦!

依間就係有兩張岩盤浴床的房間,另外還有一間係四張床。

有時一班姊妹一同去睡岩盤浴都不失為一個小聚好地方。

 

而Amigo用上嘅岩盤礦石都係來自櫻島天然火山石,所以富含多種微量礦物質,溫熱至合適溫度同濕度後就會散發出遠紅外線,微量礦物元素及高濃度負離子,加速人體新陳代謝、血液順暢、減少疲勞。

都市人咁忙碌要做到養顏美容,舒緩身體疲勞及解除身心壓力就一流啦!


尖沙咀旗艦店:九龍尖沙咀堪富利士道12號宏貿發展大廈9樓全層

沙田店:沙田鶴丁街10﹣18號新城市商業大廈9樓901﹠912室

荔枝角店:香港九龍荔枝角寶輪街9號8樓8E-F室(九巴大廈)



部份資料由品牌提供,如果想知多D品牌資料可以登入Amigo官網 & Amigo Facebook

文章介紹為個人喜好及用後心得,不同人士各有喜好,體質亦各有不同~

希望大家會鍾意小妹分享,小妹仲有其他Blog,FB PageIG,歡迎大家去睇~