2015年11月13日 星期五

回復BB肌膚|Berriers Repair柔滑BB肌工作坊

小妹早前就出席由iTrial舉辦嘅柔滑BB肌工作坊活動,同其他90多位參加者一齊體驗Berriers Repair 高滲透補濕面膜~


打開𨋢門就見到bb樣係度welcome大家真係好得意呀!



會場內見到好多bb公仔,小妹都要為回復柔滑bb肌努力!


平日係地鐵站見到廣告板上面都只係得3款Mask,但原來今日先知道Barrier Repair原來仲有另外款式!有機會小妹都想體驗埋其他幾款呀!


一盒盒整齊排隊,小妹突然一諗如果聖誕節送一盒盒mask做禮物都幾好,盒裝又大方,而送補濕mask俾女生基本上都會啱用!


小妹見到今日主角 - 高滲透補濕面膜啦!

放係碟上已經見到有好多精華係入面,而且面膜紙好薄身,薄到可以透到碟邊圖案呀!


小妹仲見到另一款Barrier Repair面膜-水凝啫喱保濕面膜!

同樣地都係好多精華,而且紙身薄透~


坐低就見到A同B兩款精華液...原來係For一陣一齊見証面膜精華有幾滲透~


當日仲有另外兩位Blogger同大家係台上分享秋冬補濕Tips!


Blogger仲同大家一齊體驗面膜精華個滲透度有幾高,大家將A同B精華滴係砂上,再等5分鐘睇下結果!


5分鐘過後,左邊(A)好明顯已經滲透入砂內,而右面(B)就仲係一個水珠狀未見滲入砂內感覺~


Blogger同大家開估,其實A就係Barrier Repair 面膜入嘅精華,可見面膜精華真係可以好滲透!


當日仲有化妝師為大家介紹Barrier Repair面膜好處,而且更加教參加者好多敷Mask Skill同敷完面膜後嘅按摩令精華更加吸收添~

原來Barrier Repair面膜用上高滲透性骨膠原及透明質酸美容液。

Mask中的高滲透性骨膠原比一般骨膠原更易吸收,而且可以滲份肌膚底層,令肌膚鎖水,同時淡化細紋,回復緊緻彈性。

而高滲透性透明質酸就可以直達肌膚角質底層,由底補水,改善肌底缺水問題。


Blogger就為大家示範按摩Skill,其實大家就係用手掌肉位分別係額頭、太陽穴及顴骨位按壓同打圈,幫助精華更加吸收。


當日Blogger仲首先敷上Mask體驗面膜補水效果,兩位Blogger敷完面膜後,皮膚水潤度都上升幾度添!


到小妹體驗Barrier Repair面膜啦!

面膜相當貼面,而且有剪裁位幫助面膜在邊位位置都可以貼貼服服。

精華份量足夠,除咗係面膜內嘅精華外,而且仲有少量係包裝袋內,足夠塗抹係頸同手添~


小妹好少有機會同朋友一齊敷Mask,今次真係一次好機會,大家交流下敷Mask心得!

小妹不停selfies都無脫落問題,可見平日就算係屋企做緊野敷都無問題啦!


敷完後,面上已經感覺到好補濕,而且面上好有光澤感覺,皮膚好似加入好多水咁漲卜卜!

就算小妹係比較敏感嘅一群都完全無問題。


Before同After真係有D分別,用完後虎紋位置無咁深,而且水潤飽滿。


敷完Mask後化妝師都有教參加者化妝,而且仲可以善用Mask內精華加入BB Cream中,令BB Cream更水潤貼服!


化妝師幫Blogger化完,真係好薄透裸妝呀!


小妹眼見一大堆化妝品都要開動,學下新學到嘅化妝Tips~ 


小妹同朋友都跟化妝師指示化出一個薄透韓妝。

當日小妹仲繼續Keep住去玩,到晚上面上都仲係好水潤,妝容都無因為缺水出油而溶妝添!

Berriers Repair 三重背濕彈力面膜(極潤) 5片裝 HK$69

文章介紹為個人喜好及用後心得,不同人士各有喜好,體質亦各有不同~
是次產品由iTrial提供,希望大家會鍾意小妹分享。

小妹仲有其他Blog,FB Page及IG,歡迎大家去睇~